Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Üzleti érdekek az egészségügy
  2007-01-24 12:20:08, szerda
 
 
Üzleti érdekek az egészségügy átalakítása mögött?
gondola összefoglaló 2007. január 23. 17:35

A Fidesz szerint az egészségügy "reformja" mindenkinek rossz, és ezt csak a miniszter és az államtitkár nem veszi észre. Az MSZP úgy látja, nincs ok visszakozni az eddig megtett lépésektől. A minisztérium vádaskodik. Sms-ben is fizethető lesz a vizitdíj.

A Fidesz ma ismét rámutatott: bebizonyosodott, hogy amit a kormány egészségügyi reformnak nevez, az szinte kivétel nélkül mindenkinek rossz. Cser-Palkovics András kiemelte, hogy a "reform" rossz az embereknek, mert a kormány egészségügyi intézkedései miatt az eddigieknél többet kell várakozniuk, hosszabbak a várólisták és a jövőben többet is kell fizetni az egészségügyi szolgáltatásokért. Rossz az orvosoknak és az egészségügyben dolgozóknak, hiszen közülük nagyon sokan vesztik majd el állásukat - folytatta a politikus, majd hozzátette: a "reform" rossz az országnak is, mert káoszt okoz és mert kiszámíthatatlanná teszi a költségvetés bevételi oldalát. Cser-Palkovics András utalt arra, hogy vélhetően egy szűk, kormányzathoz közel álló körnek kedvez mindez, akik üzletet szeretnének csinálni az emberek egészségéből.

Ma már úgy látják, fűzte hozzá, hogy "a kórháztörvény politikai, szakmai értelemben megbukott, és nincs olyan normális egészségügyi szakpolitikus, aki szerint ez nem így lenne. Ez bizonyosodott be a Regionális Egészségügyi Tanácsokban (RET) is és ezért nem születtek döntések, a Fidesz ott ülő politikusai pedig nem tettek mást, mint a rájuk bízott települések és az ott élők érdekeit védték."

Mint mondta, miközben a kórháztörvény Molnár Lajoson és Horváth Ágnesen kívül szinte mindenki számára egyértelműen megbukott, a hírek már arról szólnak, hogy a kormány már készül a több-biztosítós modellre való áttérésre. "Ez pedig nem eredményezne mást, mint a várólisták további növekedését és az egészségügy további drágulását" - szögezte le.

A politikus elmondta, hogy a kórházaknak 2,6 millió forintba kerül egy vizitdíj automata, ha ennek pedig egy kicsit utánaszámolunk, akkor azt látjuk, hogy egy-egy kórházban az első nyolcezer beteg a vizitdíjat nem másra fizeti, mint a kórház vizitdíj automatájára. A pénz tehát nem az egészségügybe, hanem valakiknek a zsebébe vándorol, vajon kinek üzlet ez? Kérdésre válaszolva Cser-Palkovics András elmondta, ismereteik szerint ezidáig egyetlen cég képes ilyen automaták gyártására.

Horváth Ágnes vádaskodik

Az Egészségügyi Minisztérium államtitkára közben a keddi kormányszóvivői tájékoztatón azt nyilatkozta: a regionális egészségügyi tanácsok többségében politikai döntések születtek, amit sajnálatosnak tart.
- Azért is sajnálatos, hogy nem szakmai, hanem politikai döntések születtek arról, mennyi aktív és krónikus ágy legyen az adott régióban, mert a ret-eknek az ott élő emberek érdekeit kell szem előtt tartaniuk - mondta Horváth Ágnes. Szerinte sok helyen lemondtak arról, hogy az ott lakók érdekében tegyenek valamit, döntéseket hozzanak.

Az MSZP nem lép vissza

Az élet diktálta kompromisszumokra van szükség az egészségügyi reform során, de a törvényeket végre kell hajtani, és csak a végrehajtás tapasztalatai "fogják megmutatni, hogy kell-e, és ha igen, milyen irányban változtatni" - mondta Kökény Mihály szocialista országgyűlési képviselő kedden Budapesten. Az MSZP úgy látja, nincs ok visszakozni a reform eddig megtett lépéseitől, ugyanakkor nyitott a fő cél, a jobb betegellátást segítő javaslatok iránt - mondta az Országgyűlés Egészségügyi Bizottságának elnöke.

Kökény Mihály szerint minden egészségügyi szolgáltatónak az a dolga, hogy megtalálja a helyét az új rendszerben.

A regionális egészségügyi tanácsokban (ret) folyó munkára utalva Kökény Mihály elmondta: érdemes a ret-eknek véleményt megfogalmazniuk még akkor is, ha esetleg egy-egy régióban nincs vagy nem lesz konszenzus. Hozzátette: sajnálja, hogy az ellenzéki párt "unos-untalan" azt hangoztatja, hogy a ret-ek mindenre nemet mondanak, és úgy tűnik, a megyei fideszes vezetők is osztják ezt az álláspontot.

Az egészségbiztosítási rendszer átalakításáról szólva a politikus azt mondta: nincs egyedüli üdvözítő megoldás - utalt a több-biztosítós rendszerre, hozzátéve, az MSZP szerint többféle megoldás közül lehet választani. A párt azt a alternatívát támogatja, amely a betegek érdekeire van tekintettel, erősíti a szolidaritást és nagyobb esélyt nyújt a jobb hozzáférésre a szolgáltatásokhoz. Kökény azt mondta, nem született politikai döntés a biztosítási rendszerről, "bárhogyan s sulykolja ezt Mikola István, és a magánbiztosítók "nem ejtették foglyul a magyar államot".

Horn Gyula volt szocialista miniszterelnök azon kijelentésére, miszerint nincs szükség a vizitdíjra és azt nem kellene bevezetni, Kökény úgy reagált: Horn Gyulára, tapasztalataira figyelni kell, de az egykori miniszterelnök kijelentése nem az egységes szocialista álláspontot tükrözi.

Vizitdíj sms-ben?

Ha a rendszer beválik, akár sms-ben vagy telefonon is letudható lesz a vizitdíj - adta hírül az InfoRádió. Ehhez nem kell majd mást tenni, mint regisztrálni, és feltölteni a vizitdíj-számlánkat. Január végén kezdik tesztelni a mobiltelefonos vizitdíj-fizetési rendszert a budapesti Szent Imre Kórházban.

Lónyai Tamás, az Első Mobilfizetés Elszámoló Zrt. igazgatósági tagja elmondta, hogy a szisztéma a parkolási díj mobilon történő kifizetéséhez hasonlít: itt is regisztrálni kell, a beteg pedig ezután sms-ben vagy egy zöld szám felhívásával letudhatja a vizitdíjat. A regisztrációkor a parkolási díjak esetében az autó rendszámát rögzítik, a vizitdíj esetében pedig a TAJ-számot fogják. Wap-on, interneten vagy a hangposta segítségével is be lehet majd jelentkezni - mondta Lónyai Tamás.

A tervek szerint minden, a rendszerbe bekapcsolódó kórház kap egy 80-as, azaz ingyenesen hívható telefonszámot, ezt kell majd felhívni vagy erre kell sms-t küldeni, a kórház pedig értesítést kap a rendszer üzemeltetőjétől arról, hogy megtörtént a vizitdíj befizetést.

A 80-as szám hívása nem kerül pénzbe, ha valaki sms-t küld, annak egy normál szöveges üzenet díját kell kifizetnie.

A rendszer üzemeltetőjének a kórház fogja kifizetni a tranzakciós költséget...
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: kormányszóvivői, bebizonyosodott, tapasztalataira, megfogalmazniuk, magánbiztosítók, üzemeltetőjétől, regisztrációkor, üzemeltetőjének, egészségügyben, miniszterelnök, átalakításáról, utánaszámolunk, szolgáltatónak, mobiltelefonos, betegellátást, országgyűlési, egészségügybe, sajnálatosnak, kormányzathoz, bizottságának, telefonszámot, szolidaritást, kórháztörvény, szakpolitikus, kijelentésére, tapasztalatai, bizonyosodott, kifizetéséhez, egészségügyi, intézkedései, automatájára, egészségéből, egyértelműen, költségvetés, eredményezne, államtitkára, egészségügy átalakítása, eddig megtett, minisztérium vádaskodik, kormány egészségügyi, szinte kivétel, eddigieknél többet, jövőben többet, egészségügyi szolgáltatásokért, egészségügyben dolgozóknak, költségvetés bevételi, emberek egészségéből, kórháztörvény politikai, rájuk bízott, kórháztörvény Molnár, több-biztosítós modellre, várólisták további, Cser-Palkovics András, Regionális Egészségügyi Tanácsokban, Molnár Lajoson, Horváth Ágnesen, Horváth Ágnes, Egészségügyi Minisztérium, Kökény Mihály, Országgyűlés Egészségügyi Bizottságának, Mikola István, Horn Gyula, Horn Gyulára, Szent Imre Kórházban, Lónyai Tamás, Első Mobilfizetés Elszámoló Zrt,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Szívem  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Png cica  Ami embereknek lehetetlen, az...  Akarat  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png kutya  Akarat  Mai harmónia kártyám  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Nem számIt  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Idő  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  Jónás Tamás – Végtelen b...  Akarat  Facebookon kaptam Krisztinától  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  Reggel van  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  Makszim Gorkij gondolata  Szívem tiéd  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esti kép  Makszim Gorkij gondolata  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Alázat  Próbálj meg ...  Alázat  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Egy maradéktalanul uralt világ  Jó éjszakát  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Hiányzik  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Egy lelki imádság  Png nő  Varga János Veniam - Fontos sz...  A kételkedés kezelése  Esti kép  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Kerüld el az evangélium örömén...  Az engedelmesség miért nem vál...  Elköszönt  Gyökössy Endre - Virágok virág...  képre írva  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam Krisztinától  Éretlen vers  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam Krisztinától  Garai Gábor - Takarítás  Kellemes délutánt kívánok 
Bejegyzés Címkék
egészségügy átalakítása, eddig megtett, minisztérium vádaskodik, kormány egészségügyi, szinte kivétel, eddigieknél többet, jövőben többet, egészségügyi szolgáltatásokért, egészségügyben dolgozóknak, költségvetés bevételi, emberek egészségéből, kórháztörvény politikai, rájuk bízott, kórháztörvény Molnár, több-biztosítós modellre, várólisták további, egészségügy további, politikus elmondta, vizitdíj automata, kicsit utánaszámolunk, első nyolcezer, kórház vizitdíj, pénz tehát, zsebébe vándorol, keddi kormányszóvivői, regionális egészségügyi, adott régióban, élet diktálta, egészségügyi reform, törvényeket végre, végrehajtás tapasztalatai, reform eddig, jobb betegellátást, ret-eknek véleményt, ellenzéki párt, ret-ek mindenre, megyei fideszes, több-biztosítós rendszerre, alternatívát támogatja, betegek érdekeire, jobb hozzáférésre, biztosítási rendszerről, magyar államot, egykori miniszterelnök, egységes szocialista, rendszer beválik, mobiltelefonos vizitdíj-fizetési, budapesti Szent, beteg pedig, zöld szám, parkolási díjak, autó rendszámát, vizitdíj esetében, hangposta segítségével, tervek szerint, rendszerbe bekapcsolódó, kórház pedig, rendszer üzemeltetőjétől, vizitdíj befizetést, 80-as szám, normál szöveges, rendszer üzemeltetőjének, kórház fogja, tranzakciós költséget, kormányszóvivői, bebizonyosodott, tapasztalataira, megfogalmazniuk, magánbiztosítók, üzemeltetőjétől, regisztrációkor, üzemeltetőjének, egészségügyben, miniszterelnök, átalakításáról, utánaszámolunk, szolgáltatónak, mobiltelefonos, betegellátást, országgyűlési, egészségügybe, sajnálatosnak, kormányzathoz, bizottságának, telefonszámot, szolidaritást, kórháztörvény, szakpolitikus, kijelentésére, tapasztalatai, bizonyosodott, kifizetéséhez, egészségügyi, intézkedései, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2637
  • e Hét: 16867
  • e Hónap: 27978
  • e Év: 181474
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.